Moniato o Patata?

Hola Gladiadora o Gladiador,

Ja ha arribat la tardor i, amb ella, un dels productes estrella de la temporada: el Moniato!

El Moniato o Batata és un tubercle que ha estat consumit per diverses cultures al llarg de la història degut al seu sabor dolç, la seva versatilitat a la cuina i les seves propietats nutricionals.

Sempre se l’ha comparat amb la patata, i si tu també tens dubtes, aquest és el teu blog.

Propietats

El Moniato no només destaca pel sabor i textura, sinó també per ser un aliment molt nutritiu. Conté les següents propietats:

  1. Vitamina A: El Moniato és una de les fonts més riques en betacarotens, un antioxidant que el nostre cos transforma en vitamina A. Aquesta vitamina és essencial per la salut ocular, el sistema inmunològic i la pell.
  2. Vitamina C i Polifenols: Ajuden a protegir les cèl.lules del dany causat pels radicals lliures i contribueixen a reduir el risc d’enfermetats cròniques.
  3. Vitamina E: Encara que conté petites quantitats d’aquesta vitamina, contribueix a una dieta equilibrada quan es combina amb aliments rics en aquesta vitamina, com fruits secs, llavors o olis vegetals.
  4. Hidrats de carboni: Degut al seu alt contingut, aporta molta energia.
  5. Potassi, Magnesi i Ferro: Aquests minerals sónn vitals per el correcte funcionamient de l’organisme.
  6. Fibra: El seu alt contingut en fibra el converteix en un aliat per la digestió, promovent un trànsit intestinal saludable.

Diferències entre el Moniato i la Patata

Color:

Forma:

Textura:

Sabor:

Valor nutricional:

Energia:

MONIATO

Pot variar entre ataronjats, vermells i, en alguns casos, porpra.

Allargat.

Suau i cremosa.

Dolç.

Més vitamina A.

101 kcal. cada 100g.

PATATA

Solen ser colors neutres com groc, marró o blanc.

Rodona.

Farinosa.

Neutre.

Més vitamina C.

88 kcal. cada 100g.

Ara que ja saps tota aquesta informació, amb quin tubercle et quedes?

Afegeix el teu preferit a la cistella:

Potser t'interessi